Een wonderbaarlijke olie

Arganolie is altijd door ons Berbers in het Atlasgebergte gebruikt als bescherming tegen de barre klimatologische omstandigheden (harde wind en brandende zon).


Onze olie is erg populair in de cosmetische industrie en wordt door veel laboratoria in hun assortiment gebruikt voor huid-, lichaams- en haarverzorging, evenals massageproducten. De chemische samenstelling van arganolie geeft het zelfs veel cosmetische eigenschappen. Het gehalte aan oliezuur verzacht en kalmeert de huid en geeft het een glans, terwijl het gehalte aan linolzuur, een essentieel vetzuur, het hydraterende eigenschappen geeft.