DE HUID

De huid is het deel van het lichaam dat het meest in contact komt met de buitenwereld, terwijl het de binnenkant beschermt. Omdat de huid zo belangrijk is, is dagelijkse verzorging noodzakelijk. Dankzij de unieke samenstelling van arganolie wordt de vochtbalans op peil gehouden en blijft de huid veerkrachtig en gezond.


Bij het smeren van arganolie komt een aangename geur vrij met nootachtige tinten. De olie is geschikt voor alle huidtypes. Het wordt aanbevolen om een droge huid royaal te behandelen, terwijl een vette huid alleen 's nachts moet worden behandeld.


ARGANOLIE VOOR HET HAAR

Haar is een kwetsbaar onderdeel van het lichaam omdat het gemakkelijk beschadigd raakt. Het gebruik van een stijltang, uitlaatgassen of zelfs de zon is voldoende om het haar te beschadigen. Om te voorkomen dat het haar dof wordt, kan het worden behandeld met arganolie.


De essentiële vetzuren, vetzuren die het lichaam nodig heeft om te functioneren maar die het lichaam niet zelf kan aanmaken, zorgen voor een natuurlijke bescherming. Om het haar optimaal te beschermen, smeert u het haar regelmatig in met arganolie als masker.


Wacht vervolgens 20 minuten totdat de olie is ingetrokken. Daarna spoel je het haar uit alsof je shampoo gebruikt. Of je gebruikt ons speciaal haarmasker met arganolie.
Naast behandelingen met arganolie is ook onze shampoo met arganolie aan te raden. Op deze manier zal je haar weer stralen en meer volume krijgen.


ARGANOLIE MASKER VOOR HET GEZICHT


Crèmes op basis van arganolie zijn het meest geschikt voor de dagelijkse verzorging van het gezicht. U kunt ook één keer per week een masker aanbrengen. Op deze manier wordt de huid gevoed en hersteld.


Het aanbrengen van een masker is heel eenvoudig: je brengt de olie aan op het gezicht zodat deze 15 minuten kan intrekken. Wanneer je de olie vervolgens met een wattenschijfje verwijdert, voelt je huid weer glad en goed verzorgd aan.


U kunt er ook voor kiezen om ons speciaal arganolie gezichtsmasker te bestellen, extra voedend en reinigend. Naast het verzorgende aspect heeft arganolie ook een ontstekingsremmende functie. De olie vermindert puistjes en kalmeert de rusteloze huid.

 

 


ARGANOLIE VOOR DE NAGELS


Door de nagels bloot te stellen aan water en bacteriën worden ze dof, drogen de handen uit en ontstaan er nagelriemen. Pijnlijke en onverzorgde handen zijn het resultaat.


Arganolie kan helpen bij de verzorging van nagels en handen. Wrijf regelmatig over de handen om de nagels te hydrateren en de nagels te laten glanzen en stevig te maken. Om schilfering van de nagelriem te voorkomen, kan de olie worden gebruikt door de vingers en nagels te masseren.


Op deze manier kan de arganolie worden ingetrokken voor maximaal resultaat. Gebruik nagellak niet direct daarna om verstoring van de olie te voorkomen!


ARGANOLIE IN BAD

In plaats van een badolie met kunstmatige geurstoffen, kan arganolie worden gebruikt om in bad te ontspannen. Arganolie is gemaakt zonder kunstmatige geurstoffen en heeft een karakteristieke geur met nootachtige tinten.


Ondanks zijn neutrale karakter heeft de olie een kalmerend effect. Een scheutje arganolie is voldoende om te ontspannen en als herboren het bad te verlaten. Naast de ontspannende werking worden ook de huid en het haar gevoed.


In de winter is er niets heerlijker dan een warm bad met arganolie! In onze webshop kunt u ook flesjes arganolie met toegevoegde geurstoffen bestellen, zoals arganolie met lavendel.